ring_oss

Vi söker nya medarbetare

Elektronikingenjör

Intresserad av att arbeta med några av Sveriges trevligaste och roligaste elektronikutvecklare?
Vi ställer höga krav på vår medarbetare och försöker därför har kul på jobbet!
Ibland fungerar inte elektroniken, FPGA:n eller Embedded-mjukvaran, buggar smyger sig in, fast vi försökt täppa till alla hål.
Det händer att våra kunder får väldigt bråttom, så ibland måste man kämpa på och ligga i lite extra.
När arbetet är avslutat brygger vi öl i vårt egna mikrobryggeri.
I våra kretsar greppar du att bilder och video inte nödvändigtvis handlar om söta katter på Youtube eller Facebook.
Och om vi säger insamling så är det inte förpackningar vi vill ha hjälpa med, även om vi så klart källsorterar!

Exjobbare

Detta examensarbete hos BitSim skall utvärdera möjligheterna för realtids-bildbehandling och objektigenkänning med en ny tillgänglig SW-plattform för programmerbara logiska enheter. Detta med hjälp av integrerade högpresterande processorer. Målet är att utföra ett realtidsbildsigenkänning av några fördefinierade typer av objekt. En kamera kommer hela tiden att övervaka en region av intresse i en levande bild (beskuren del av bilden).
Bildigenkänningen ska realiseras med hjälp av delar av Xilinx reVISION-plattformen och med i SW (C ++) och / eller HW (VHDL-kod) på den programmerbara enheten (FPGA med integrerad CPU eller ”System on Programmable Chip”). Arbetet kommer att innebära ett eller flera grafikbibliotek används, t.ex. OpenCL, OpenCV, eller OpenVX.

Frivilligt:
Lösningen kan innehålla ett ”deep learning” system, men det är inte alls nödvändigt och förmodligen inte ens realistiskt med tanke på tidsramen i projektet.

Krav:
Erfarenhet i C / C ++ krävs, kunskap i VHDL är ett plus. Två studenter som studerar bildbehandling eller två studenter med olika bakgrund: Bildbehandling och inbyggd SW / Elektronik.
Start tid: TBD
Sista ansökningsdatum: 20171201
Omfattning: 15-30 poäng